Back to top

Bescherm het leefmilieu!

Elke EcoTrail®-bestemming wil een voorloper worden op het gebied van duurzame ontwikkeling, dankzij praktische acties en de bewustmaking van de deelnemers, die we laten kennismaken met de beste praktijken.

De organisatoren van evenementen spelen op dit vlak een belangrijke rol. De initiatieven die zij elk op hun niveau nemen, dragen bij aan het succes en de vooruitgang van alle EcoTrail®-organisaties.
Al van bij de allereerste editie geven de organisatoren de deelnemers een individueel vuilniszakje mee waarin ze aan het einde van de wedstrijd hun afval kunnen achterlaten in plaats van het op de grond te gooien.
Op verschillende plaatsen kunnen de lopers ook al gebruik maken van droge toiletten om de impact van schadelijke producten op het milieu te beperken.
In Funchal zijn twee jaar geleden aan de finish milieuvriendelijke douches geïnstalleerd. In deze douches wordt het water na gebruik gereinigd dankzij de gunstige effecten van planten die het water ontsmetten en er producten (zoals zeep) uit verwijderen.
Onze ambities voor EcoTrail®-evenementen zullen altijd hoog blijven en we zullen altijd op zoek gaan naar duurzame oplossingen op maat van elk event.