Back to top

Winnaars op de weg!

Het eerste doel van de EcoTrail® is iedereen te laten kennismaken met verschillende bestemmingen via een trail op een van de vele afstanden. 

Toch nemen er ook topatleten aan de EcoTrail® deel, voor de uitdaging en om op een buitenlandse wedstrijd het podium te halen.

Sinds het ontstaan van dit concept grepen verschillende eliteatleten al de kans om zich te meten met buitenlandse deelnemers tijdens de individuele trails van 80km van de verschillende Europese EcoTrail® events.
Een van die bekende atleten is Emmanuel GAULT, de historische winnaar van de EcoTrail® Parijs die twee keer naar Oslo en Stockholm trok, waar hij twee keer eerste werd en een keer tweede. Zijn partner, Sylvaine CUSSOT, ging ook naar Stockholm, waar ze in 2017 als eerste finishte, het jaar nadat ze had gewonnen in Parijs.
Verder zijn er Simone MORBELLI (winnaar in Parijs en later in Madrid), Jasmin NUNIGE (winnaar in Parijs en Funchal in 2017) en nog vele anderen.
De EcoTrail® heette ook internationale atleten welkom die zichzelf kwamen testen tijdens een van onze wedstrijden, en we zijn ze daar zeer dankbaar voor: Gediminas GRINIUS, Julien CHORIER, Fabien ANTOLINOS, Sylvain COURT etc.
In 2018 zouden er verschillende kampioenen tegenover elkaar moeten staan, met onder meer Didrik HERMANSEN die het zal opnemen tegen de historische winnaar van de EcoTrail® Paris, Emmanuel GAULT, nadat Didrik Emmanuel in 2017 versloeg tijdens de “thuismatch” in Noorwegen.